Industrialisatie Woningbouw

Opschalen van de industriële woningbouw

De provincie Zuid-Holland en de Verstedelijkingsalliantie hebben met gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, aanbieders, toeleveranciers, architecten en investeerders in een co-creatietraject van De Bouwcampus onderzocht wat er moet gebeuren om het woningbouwtekort aan te pakken. Een van de kansrijke oplossingen om aan dit urgente vraagstuk bij te dragen, is woningbouw grootschalig industrieel te ontwikkelen, bouwen en beheren.

Als gemeenten, provincies, ontwikkelaars en woningcorporaties hun woningvragen bundelen, levert dat meer continuïteit en zekerheid op voor aanbieders. Zij krijgen het vertrouwen en financiële mogelijkheden om hun productieproces winstgevend te maken. 

Door industriële woningbouw kunnen kwalitatief betere woningen sneller, goedkoper, circulair én modulair gerealiseerd worden. En niet onbelangrijk: met mooie woningen. De hedendaagse fabriekswoningen zijn namelijk verrassend gevarieerd en aantrekkelijk. Laat je inspireren door de voorbeelden

Transitietraject Industrialisatie Woningbouw

De campagne #Zetdewoningbouwaan is onderdeel van het transitietraject Industrialisatie Woningbouw van De Bouwcampus. Dit traject heeft als doel om snellere en bredere inzet van de industriële productiecapaciteit van innovatieve en efficiënte bouwvormen te bereiken.

Coalitiepartners

De coalitiepartners zijn Provincie Zuid-Holland en de Verstedelijkingsalliantie. Andere aangesloten partijen zijn AedesNEPROM en De Innovatieversneller.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de activiteiten van ‘Zet de woningbouw aan’ en het traject Industrialisatie Woningbouw?

Volg ons op LinkedIn en Twitter.

Doe mee

Ontdek ook het onbenutte vermogen van industriële woningbouw, sluit aan met jouw vraag of aanbod en #zetdewoningbouwaan!

Over deze campagne

In het transitietraject ‘Industrialisatie woningbouw’ van De Bouwcampus onderzoeken partijen de grootschalige toepassing van industriële woningbouw als kansrijke oplossing voor het woningtekort. Deze campagne is daar een gevolg van. Wil je meer weten over het traject? Bekijk het transitietraject op De Bouwcampus of neem contact met ons op.

Voor vragen en opmerkingen: De Bouwcampus, 015-20 26 070, info@debouwcampus.nl of neem direct contact op met het team.